Felice Meson
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

با دستگاه بچینگ و انواع آن بیشتر آشنا شوید

یکی از فناوری های جدید برای تولید بتن، استفاده از دستگاه های بچینگ پلانت است که برای ترکیب سنگدانه های درشت، ماسه، سیمان و سایر مواد افزودنی جهت تولید بتن همگن استفاده می شود

دستگاه بچینگ پلانت از تجهیزات کاربردی ساختمانی است که برای ترکیب سنگدانه های درشت، ماسه، سیمان و سایر مواد افزودنی جهت تولید بتن همگن استفاده می شود. این دستگاه با استفاده از فناوری های جدید روشی مقرون به صرفه برای تولید بتن ارائه می دهد. در واقع بچینگ پلانت یکی از راه های آماده سازی بتن در محل ساخت و ساز است و بسیاری از کارفرماها از بچینگ در پروژه های ساختمانی بزرگ برای تهیه بتن استفاده می کنند. مخلوط نهایی حاصل به طور گسترده برای ساخت آسمان خراش ها، پیاده روها، پل ها، خانه ها، بزرگراه ها و فرودگاه ها استفاده می شود.

اجزای دستگاه بچینگ پلانت

در واقع بچینگ یک خط تولید بتن ثابت و متحرک است. این خط تولید ثابت و متحرک بتن شامل قطعات مختلفی از جمله منبع ذخیره آب، چرخ، منبع ذخیره مواد، نوار نقاله، سیلو، میکسر و شاسی می باشد که به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می کنند.

ظرفیت بچینگ پلانت ها از 25 متر مکعب در ساعت تا 240 متر مکعب در ساعت متغیر است، که تا حد زیادی به کارخانه بچینگ پلانت و نحوه طراحی آن بستگی دارد. برای نمونه اندازه بچینگ پلانت های ثابت معمولا بزرگتر از نمونه های متحرک است

انواع بچینگ پلانت

برای خرید و کسب اطلاعات درباره بچینگ پلانت، تشخیص و شناخت طبقه بندی آنها بدون شک اساسی ترین و حیاتی ترین مرحله است. روش های طبقه بندی بچینگ پلانت ها امرزه به قدری پیچیده است که ممکن است باعث سردرگمی در ذهن افراد شود.

بچینگ ثابت و بچینگ متحرک

بر اساس ساختاری که دارند، بچینگ ها را می توان به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم بندی کرد. بچینگ های ثابت قابلیت حمل و جابه جایی ندارند و در صورت نیاز به جابجایی باید دستگاه را در محل فعلی دمونتاژ و در محل جدید مجددا مونتاژ کرد که فرآیندی زمانبر خواهد بود.

در مقابل بچینگ های متحرک برای جابجایی طراحی و ساخته شده اند. بچینگ های متحرک یا سیار نصب آسانی داشته و فضای زیادی را هم اشغال نمی کنند و مناسب ترین گزینه در محیط های شهری می باشند. بچینگ پلانت موبایل به کارفرما این امکان را می دهد که بتن با کیفیت بالا را در محل تولید کند. بچینگ های سیار تنوع و ظرفیت کمتری نسبت به نوع ثابت دارند.

بچینگ کانتینیوس یا پیوسته در مقابل بچینگ دسته ای

از لحاظ نحوه مخلوط کردن مواد می توان بچینگ ها را به دو نوع دسته ای و پیوسته طبقه بندی کرد. ترکیب پیوسته و ترکیب دسته ای دو روش مختلف برای مخلوط کردن بتن و سایر مواد هستند که هر کدام برای شرایط مختلف مناسب هستند.

بچینگ های پیوسته همانطور که از نام آن پیداست، به صورت پیوسته بتن تولید کرده و برای پروژه هایی مناسب هستند که حجم زیادی از بتن نیاز است. به این صورت که مواد و مصالح از یک سو وارد شده و بتن میکس شده و همگن از سمت دیگر خارج می شود. خروجی بر حسب کیلوگرم در ساعت اندازه گیری شده و میکسرهای پیوسته را می توان برای ظرفیت های بالای 500 تن در ساعت طراحی کرد. ساخت جاده، ساختمان ها و آسمان خراش های بلند، سدها یا پل ها گزینه مناسبی برای استفاده از این نوع بچینگ پلانت ها هستند.

در مقابل در بچینگ های دسته ای فرآیند تهیه بتن به صورت بچ به بچ (دسته ای) انجام می شود. به این صورت که همه مواد با هم یا با ترتیب از پیش تعریف شده در میکسر قرار می گیرند. سپس بچینگ دسته ای همه چیز را با هم مخلوط می کند تا یک ماده همگن تولید شود. بچینگ های دسته ای برای پیمانکارانی که به ظرفیت کمی از بتن یا ملات برای پروژه های ساختمانی خانگی نیاز دارند مناسب است. خروجی آن بر حسب کیلوگرم در هر دسته (بچ) اندازه گیری می شود.

بچینگ های کانتینیوس راندمان بالایی نسبت به دسته ای داشته و ارزان تر هم هستند.

بچینگ پلانت خشک و بچینگ پلانت تر

بچینگ پلانت ها را از لحاظ ترکیب مصالح به دو دسته تر و خشک تقسیم می کنند. در بچینگ پلانت خشک همه مواد به جز آب طبق فرمول بتن وزن شده و سپس به کامیون میکسر بتن انتقال داده می شوند. فرآیند مخلوط شدن همه مواد در کامیون انجام شده و در حین حمل آب مورد نیاز به ترکیب اضافه می شود. اما در بچینگ پلانت تر همه مواد از جمله آب داخل میکسر با هم مخلوط شده و بتن به شکل یکنواخت آماده استفاده خواهد بود.

طبقه بندی بر اساس نوع میکسر

 میکسر جزء حیاتی دستگاه بچینگ پلانت بوده و در دو نوع تویین شفت میکسر و پن میکسر طراحی می شود.

میکسرهای تویین شفت یا دو شفت برای صنایعی که به حجم زیاد بتن با کیفیت بالا نیاز دارند ایده آل هستند و توانایی تولید انواع بتن ها را هم دارند. استفاده از شفت‌های دوقلوی قدرتمند که ضد چرخش هستند امکان مخلوط کردن سریع، قوام و تخلیه سریع بتن را فراهم می‌کند. این میکسرها بسته به میزان تولید بتن می توانند در بچینگ کانتینیوس و یا دسته ای مورد استفاده قرار گیرند.

پن میکسرها بتن را به کمک بازوها و پاهای متصل به شفت عمودی داخل درام مخلوط می کنند. این میکسرها توسط شرکت های ساخت و ساز که ظرفیت بالایی از بتن نیاز ندارند، استفاده می شوند.

خرید دستگاه بچینگ پلانت

مهم ترین عاملی که در خرید دستگاه بچینگ بتن باید در نظر گرفت، کیفیت ماشین آلات است. ماشین آلات باکیفیت ممکن است در ابتدا کمی گران به نظر برسند، اما کیفیت به مراتب بیشتر از قیمت اهمیت دارد و هزینه ای که در ابتدا برای خرید یک ماشین باکیفیت می کنید، بعدها در هزینه هایی که ممکن است برای تعمیر و خرابی ماشین بکنید جبران می شود.

توجه به ظرفیت دستگاه بچینگ بتن فاکتور دیگری است که باید حتما به آن توجه کنید. بهتر است در خرید این دستگاه توسعه کسب و کار خود در آینده را هم در نظر داشته باشید و سپس برای یکبار هزینه کنید. با توجه به گسترش کسب و کارهای مربوط به ساخت و ساز، خرید یک دستگاه بچینگ بیشتر از ظرفیت مورد نیاز فعلیتان ممکن است در آینده پول زیادی را برای شما پس انداز کند.

درباره تسمیران

ماشین سازی تسمیران در حیطه طراحی، ساخت و تولید دستگاه ها و ماشین آلات راه سازی و ساختمانی از قبیل دانه بندی شن و ماسه، سنگ شکن، بچینگ بتن و آسفالت فالیت داشته است. این مجموعه با تلاش و پشتکار صنعت گران ماهر و باتجربه ایرانی طی سه دهه اخیر توانسته است آوازه و گستره فعالیت خود را به کشورهای همجوار ارمنستان، گرجستان، آذربایجان و عراق هم بکشاند. تسمیران توانسته است با طراحی و ساخت ماشین آلات راه سازی و ساختمان سازی مطابق با آخرین متدهای روز و به روزترین تکنولوژی ها و استانداردهای موجود، با شرکت های مطرح اروپایی و آمریکائی رقابت کند.

تماس با ما

طراحی و اجرا توسط:BeMance.ir